Dag 12: Sidste dag i Shanghai

Her til morgen havde vi det lidt svært ved at komme op, både fordi vi kom ret sent i seng, men også fordi jeg begyndt at føle mig lidt sløj i går aftes, og derfor ikke sov alt for godt. Jeg vågnede her til morgen med noget forkølelse, og vi har begge kæmpet lidt med næser der løber hele dagen. Når det er 36 grader og 60-80% luftfugtighed de fleste dage, og vi går ind og ud af steder med aircondition hele tiden, så måtte det nok ske – heldigvis er det da først nu!

Vi gjorde os klar til at komme afsted, og besluttede os for at springe den ret dyre morgenmad over på vandrehjemmet og satte afsted for at se Jade Buddha Templet. Vi tog ved et uheld en mindre omvej fra undergrundsstationen, og endte med at spise frokost i et indkøbscenter før vi kom til templet. Da vi kom til templet var vores første reaktion, at det virkede meget mere kommercielt end hvad vi har set i både Beijing og Xi’an. Selve Jade Buddha statuen var fantisk smuk, men generelt var der flere almindelige butikker på templets område, en stor kantine og folk der boede der. Så det virkede ikke så helligt og stille og roligt.

Efter Jade Buddha Templet besluttede vi os for at tage et kig på Jing’an Templet, men vi havde læst at det var totalt genopbygget i 2010, og var blevet flyttet meget rundt. Derudover følte vi at vi allerede havde set ret mange rigtigt imponerende templer, så vi vi besluttede os for at spare indgangsprisen og tage videre til dagens næste stop, hvilket var mere for min ingeniørmæssige nysgerrighed; Maglev museet (Maglev er en type meget hurtige tog som kører på elektromagnetisme).

I Shanghai har de bygget en Maglev bane fra Pudong Luthavn til byen (omkring 30 kliometer) hvilket toget kører på bare 8 minutter ved mere end 400 km/timen. Maglev toget er baseret på elektromagnetisme, og toget flyder faktisk ovenpå banen, hvorfor den nødvendige friktion ved normale tog ikke længere et et problem. Museet var gratis og ret interesseret – konstrueret på en måde at det starter med gennemgang af tidlige transportmidler, med interaktive forklaring på hvordan teknologien er udviklet og nu implementeret og brugt. Ingeniøren i mig synes i hvert fald at det var spændende 😀

Efter museet tog vi undergrunden tilbage til Folkets Park, som vi ikke rigtigt fik set i går, og tog en lille gåtur der. Det er en dejlig park midt i en kæmpe by. Vi begyndte at få det lidt bedre, selvom vores næser stadigvæk løb, så vi tog en afslappende tur igennem parken. Da Eszti aldrig har været i en rigtig spillehal før, besluttede vi os for at tage tilbage til den K-Mall vi havde fundet i går (Koreanske center), så vi kunne prøve at vinde et tøjdyr, men det lykkedes desværre ikke. Vi endte med at spise lidt tidlig aftensmad i centret ved en Koreansk Ramen restaurant, da vi aldrig har prøvet rigtig ramen nudler før. Det var rigtigt lækkert, og suppen var lige hvad vi havde brug for, for at få det bedre igen.

Efter vores aftensmad besluttede vi os for at gå tilbage til vandrehjemmet ad East Nanjing Road, for at kigge i butikkerne på vejen. Det er den største handelsgade i Shanghai, med masser af mennesker over alt. Gaden er tætpakket med indkøbscentre på 7-8 etager hvor man kan købe hvad som helst – dog ingen kopimærker.

Tilbage på vandrehjemmet havde vi behov for lige at slappe lidt af og få indhentet noget af oversættelsen af vores hjemmeside. Jeg havde læst om en jazz bar på en af de fine hoteller tæt på Bund, og da vi begge godt kan lide jazz musik, besluttede vi os for at tage afsted derhen. Da vi kom derhen viste det sig, at folk der ikke bor på hotellet, skal bruge et minimumsbeløb i baren, hvilket vi ikke havde taget penge nok med til, så vi tog os en lille gåtur ad Bund og nød udsigtens med lyset fra de store bygninger igen, før vi gik tilbage til vandrehjemmet (lige med en lille jagt efter en is på vejen 🙂 )

Vi er nu tilbage og er ved at gøre klar til at komme i seng. Vi har snakket om at stå tidligt op for at gå en morgentur på Bund, som vi har hørt skulle summe af liv med folk der dyrker deres morgen tai-chi/kung fu, men lad os se hvordan vi har det i morgen tidlig.

Kærlige hilsner,
Eszti & Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *