Dag 13: Sidste togtur og enden på vores rejse

Her til morgen stod vi ekstra tidligt op for at tage en gå-tur på Bund. Vi var der omkring kl. 6.30. Det var rigtigt dejligt uden millioner af turister, kun de lokale var der til at dyrke deres morgenmotion. Efter at have beundret udsigtens og solopgangen nogen tid, besluttede vi os for at gå på jagt efter morgenmad, og gik derefter tilbage til vandrehjemmet. Vi fulgte East Nanjing Road mod vores vandrehjem, den store gå-gade som normalt er fyldt med mennesker, men denne morgen var det fredfyldt og kun de lokale var der til at dyrke deres morgen tai chi og noget dans.

Efter lidt mere søgn (vi er helt sikkert ikke morgenmennesker) fik vi pakket vores ting, tjekkede ud og tog hurtig-toget tilbage til Beijing. Stille og rolig rejse som altid. Vi tog fra Shanghai kl. 14.00 og var i Beijing kl. 18.50. Vandrehjemmet vi bor på i nat er rigtigt smukt. Det ligger i en lille bitte hutong (gyde) som en gemt juvel. Når man kommer ind fra den lille gyde, er det som et lille paradis.

Vi spiste aftensmad på et grillsted hvor der var kulgrill bygget ind i bordet. Først valgte vi vores kød og grøntsager, hvorefter de startede grillen. En servitrice grillede køddet vi havde bestilt til perfektion, og så grillede de sådan en sød kartoffel med ost vi havde bestilt. Bagefter skulle vi selv grille vores grøntsager. Det kom naturligvis med lidt dyppelse. Det var rigtigt lækkert!

Vi nyder vores sidste kinesiske øl imens vi skriver dette indlæg i vores fantastiske sidste vandrehjem på vores sidste aften i Kina. Vores fly afgår kl. 14.50 i morgen lokal tid (9.50 CET), og vi skulle lande omkring kl. 19.00 CET. Vi elskede vores lille tur her, det var helt sikkert en fantastisk oplevelse. Vi så rigtigt mange ting og prøvede meget rigtigt lækkert mad, vi gik distancer vi ikke normalt er vant til og vi kom til at lære den kinesiske kultur lidt bedre at kende. Vi fik nedbrudt nogle stereotyper og fik også bekræftet nogle, men en ting er sikkert: jeg følte mig mere sikker her end jeg gør i hvilken som helst anden europæisk hovedstad ind til videre, og Kina har helt sikkert mere at byde på en mange tror. Det er et land med utrolige kontraster, og alle kan finde noget der passer til deres smag. Det føltes helt fantastisk at sætte fod på den Kinesiske Mur, se og opleve noget som bare har været et flot billede på en computer eller i øger. Det var befriende at cykle rundt på bymuren i Xi’an. Sidst men ikke mindst det var en overvældende oplevelse at se udsigten over Pudong i Shanghai i virkeligheden.

Dette var selvfølgelgit kun en lille del af Kina, så jeg er sikker på at vi kommer tilbage efter nye eventyr. Tænkt bare, at Kina næsten er på størrelse med hele Europa, og der bor flere mennesker her. Både i Beijing og Shanghai er der omkring dobbelt så mange mennesker som i Ungarn og omkring fire gange så mange som i Danmark. I Xi’an er der næsten lige så mange mennesker som i Ungarn, og langt flere end i Danmark.

Vi vender måske tilbage med et indlæg med nogle af vores refleksioner, tanker og forslag til andre der skulle have lyst til at planlægge en tur til Kina, eller til dem der bare er interesserede.

Kærlige hilsner,
Eszti & Simon

One Reply to “Dag 13: Sidste togtur og enden på vores rejse

  1. Det har været rigtig spændende at følge jer på jeres rejse i Kina, dejligt at I selv er glade for og tilfredse med alt det I har oplevet. vi glæder os til at høre mere når I kommer hjem. Rigtig god rejse hjem. Knus fra Assens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *