Dag 7: Tai Chi, Lyntog og gammelt slidt hotel

Vi stod tidligt op om morgenen for at besøge Himlens Tempel igen, så vi kunne se morgen Tai Chi, og det var virkeligt det værd. Det var tidligt om morgenen, men parken var fyldt med folk der var ude og træne og dyrke forskellige slags sport i grupper eller alene. Selvom der var mange mennesker, var det stadigvæk meget fredfyldt, så vi endte med at gå en dejlig tur i parken også. Derefter vendte vi tilbage til vores vandrehjem, fik morgenmad, slappede lidt af og fik pakket vores ting inden vi skulle afsted til togstationen.

Da vi skulle igennem det første sikkerhedstjek på togstationen, var der totalt kaos. Det var varmt i bygningen, der var ingen luft, alle svedte og skubbede på for at komme frem imens der slet ingen plads var. Alt i alt ikke en særlig rar oplevelse. Togturen var meget behagelig, der var masser af benplads og det var dejligt at kunne se Kinas yderområder fra togvinduet. Toget kørte 305 km/timen, og det tog omkring 4 timer at tilbagelække de ca. 1200 km til Xi’an fra Beijing.

Xi’an er meget anderledes fra Beijing. Det virker langt mere livligt ud fra hvad vi har set ind til videre. Vi nåede frem til vores vandrehjem omkring kl. 19.30, og gik os en tur til klokketårnet, trommetårnet og det muslimske hovedgade. Der var helt tætpakket med mennesker, hvilket fik mig til at føle mig lidt utilpas, men det så alligevel lækkert ud.

Vores vandrehjem er rimeligt ulækkert. Vores værelse lugter som et askebæger, vi kan ikke lukke vinduet, tapetet er ved at falde af, der er et hul i loftet og det er beskidt. På den anden side er det super billigt, til omkring 80 yen per person per nat, så vi overlever nok de 2 nætter vi skal sove her, håber jeg.

I morgen skal vi på en heldagstur for at se Terrakotta Krigerne, og vi planlagt at tage en cykeltur på bymuren bagefter.

Kærlige hilsner,
Eszti & Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *